Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Behöver jag betala skatt på min avkastning?

Hur beskattas mina ränteintäkter?
Lendify Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Du behöver betala skatt på de ränteintäkter du erhåller genom din investering hos oss. Vi drar automatiskt av 30 procent och rapporterar in dem till Skatteverket. När det är dags att deklarera finns ränteintäkter och avdragen skatt förtryckt på deklarationen.

  Läs mer om deklarationen här.
  Robin
 • Om man låter räntan återinvesteras, beskattas den då ändå löpande, eller sker beskattning endast i slutet när jag plockar ut den från Lendify?
 • Hej Hans!

  De pengarna som återbetalas preliminärskattas alltid för privatpersoner, därav så är dina återinvesteringar skattade när det investeras i ett nytt lån. Detta för att vi är skyldiga att rapportera löpande enligt Skatteförfarandelagen (SFL).
  Robin
 • Hej

  Inberätter ni till Skatteverker kring andrahandsmarknaden? Där finns ett avdrag att göra om man köper en portefölj till mer än kurs 100.

  ​Det samma kring försäljning över kurs 100 som ska skattas.

  Kasper
 • Hej!

  Skatt dras inte automatiskt på andrahandsmarknaden. Eventuell vinster och förluster får man deklarera själv. Dessa uppgifter får man ut på sitt årsbesked, vilket gör det enkelt att deklarera.
  Robin
 • Vad händer med skatten vid kreditförluster? Dras dessa av från ränteintäkterna innan skatt dras, eller hur funkar det?
 • Vid eventuella kreditförluster så kommer du att få en förlust på kapitalet, vilket innebär att du kommer nedtaxeras efter deklaration. En eventuell förlust kommer att stå med i ditt årsbesked.
  Robin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.