Hur tar jag ut mina pengar?

Hur genomför jag uttag från mitt Lendifykonto?

Kommentarer

• Uttag görs enkelt genom att trycka på knappen "uttag" i ditt inloggade läge. Att få dina pengar utbetalda är självklart helt kostnadsfritt och antalet uttag är obegränsat. Vi för normalt över pengarna inom två  timmar under kontorstid, som är 8.00-17.00, måndag till fredag. Vanligtvis tar det sedan ca 1 bankdag innan pengarna når dig, beroende  på hanteringstiden hos din bank.

Använder du direktöverföring och har Nordea, SEB, Handelsbanken eller Swedbank sker överföringen direkt, för övriga banker tar överföringen upp till en bankdag även med denna tjänst. Minimumbeloppet för direktuttag är 500kr.

Notera att det endast är de likvida medlen på ett konto som är möjliga att ta ut. Du kan alltså inte ta ut det kapital som är reserverat eller investerat i lån. Ditt utlånade kapital återbetalas månadsvis i form av  ränta och amortering och hamnar som likvida medel på ditt konto. Om du vill avsluta din investering i förtid kan du sälja ditt konto på andrahandsmarknaden. Detta förutsätter att det finns en investerare som väljer att köpa ditt konto till det pris du har valt. Information om andrahandsmarknaden.