Kan jag månadsspara hos Lendify?

Har ni någon funktion för att månadsspara som investerare?

Kommentarer

• Som det ser ut i dagsläget har vi dessvärre inte någon automatisk funktion för månadssparande (som autogiro). Det är däremot väldigt smidigt att göra insättningar som investerare, antingen via Bankgiro eller Trustly. Vi tar inte några avgifter för insättningar.

Vi jobbar på en funktionalitet för automatiskt månadssparande och hoppas kunna erbjuda detta inom en snar framtid.
    Kasper
  • Inget nytt på den här fronten?
    Simon
  • Hej!

Just nu har vi inget nytt gällande autogiro för insättningar och uttag för er investerare. När detta kommer på plats så kommer detta att kommuniceras ut.
    Linus
  • Varför inte lägga upp en månadsöverföring från sin bank till sitt auto-konto hos er, det borde väl bli ett månadssparande, eller missar jag något?

Gabriel
  • Hej!

Man kan inte lägga upp en återkommande betalning via giro i sin bank. Man kan schemalägga betalningar förvisso, vilket kan vara en temporär lösning för dig tills dess att vi löser frågan kring autogiro.
    Linus
  • Hej!

Det som Gabriel skrev blev inte svarat. Frågan är varför det inte går att köra stående överföringar till eget kontot och man är tvungen att välja "betalning" och schema lägga manuellt dessa "betalningar" som i praktiken är ett spar. Det är skillnad mellan överföring och betalning.

Själv sparar på Avanza och Lysa automatiskt utan problem även Akelius vid tillfälle.

Vore gott med Lendify också.

David R
  • Hej David!

En överföring går inte via bankgirocentralen eller plusgirot, utan är just en överföring mellan banker och dess clearingsystem, där man använder clearing- och kontonummer. Dessa går att göra stående/återkommande på de flesta banker.

En bankgiro- eller plusgirobetalning, eller "betalning", är en insättning som går via bankgirot eller plusgirot, och där en stående/återkommande överföring inte är möjlig. På Lendify använder vi bankgiro som inbetalningsmetod då vi inte har clearing- och kontonummer. Därav så går det att schemalägga betalningar, men inte göra återkommande överföringar, vilket var det som vi syftade på i inlägget ovan.