Vad är det för skillnad på manuellt konto och Autoinvestkonto?

Hur skiljer sig manuellt konto från Autoinvestkonto?
Lendify Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Investerare hos Lendify kan välja mellan två olika kontotyper - manuellt konto eller Autoinvestkonto. Skillnaderna mellan de två kontotyperna ligger i hur investeringen genomförs och om kreditförlustfonden gäller för kontotypen eller inte.

Som namnet antyder så innebär Autoinvestkonto att själva investeringsförloppet sker automatiskt. När du skapar ett Autoinvestkonto väljer du din tidshorisont, därefter matchar Autoinvestfunktionen ditt kapital med passande lån automatiskt. Vi garanterar att ditt kapital sprids på minst 40 olika lån om du investerar 10 000 kr. Via Autoinvestkonto kan du också välja att automatiskt återinvestera den amortering och ränta som du får inbetald varje månad i nya lån. Läs med om Autoinvestkonto här.

På ett manuellt konto sköter du investeringsprocessen själv. Du väljer  själv hur mycket du ska investera i varje enskilt lån och kan blanda löptider och riskklasser som du vill.

Kreditförlustfonden gäller enbart för Autoinvestkonton och alltså inte för manuella konton. Anledningen är att vi enbart kan erbjuda den extra säkerheten på konton med en god riskspridning, något som vi inte har inflytande över på de manuella kontona där du som investerare helt själv väljer hur du vill sprida ditt kapital.