Vad händer om en låntagare betalar av sitt lån i förtid?

Hur påverkar det mig som investerare om en låntagare väljer att lösa sitt lån i förtid?
Lendify Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

• Låntagare kan alltid välja att göra extrabetalningar eller betala tillbaka hela sitt lån i förtid utan några extra avgifter.

Låntagaren betalar ränta på det vid var tid utestående beloppet, vilket innebär att du som investerare får ränta på det kapital som vid varje tid är utlånat till låntagaren. Om låntagaren väljer att betala tillbaka lånet i förtid kommer dina likvida medel på kontot öka samtidigt som dina kommande månadsbetalningar minskar. De likvida medlena kan tas ut eller användas för att finansiera nya lån. Om du är investerad via Autoinvestkonto finansierar vi nya lån automatiskt med de pengar som betalats in i förtid, under förutsättning att du har funktionen återinvestering aktiverad på ditt konto. Är funktionen inaktiverad  hamnar återbetalningen som likvida medel på ditt konto.

Läs mer om återinvestering här.